Демократи за силна България ще сезират Конституционния съд заради промяната в Кодекса за социално осигуряване, с която от догодина партиди от частните пенсионни фондове на хората ще се прехвърлят във Фонд „Пенсии” на Държавното обществено осигуряване. Това съобщи лидерът на партията след заседание на ръководството й.

Според тъмносините така се накърнява правота на частна собственост, което е прокламирано в Конституцията. За ДСБ това е крайно ляво решение, което представлява домонтиране на реформи и създаване на нова финансова пирамида. На въпрос дали тези действия на тъмносините ги правят опозиция на управляващите, Костов каза, че ГЕРБ остава с програмата за национализация на Атака. Тя превръщала ГЕРБ в национализираща партия.

Иван Костов определи като цинични думите на премиера Бойко Борисов, че вместо за коледни добавки към пенсиите ще се инвестира в инфраструктура. По думите му това е изказване на човек, който не си дава сметка за проблемите на хората в нужда. Според него трябва да се даде нещо на най-слабите, а другите неща да отстъпят на заден план.