Директорът на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев, който подписа скандалното решение в полза на "СЛЕ груп" узаконяващо строителството върху несебърските дюни, е използвал черен джип Ауди Q7 на собствениците на СЛЕ Груп, съобщава БГНЕС.

Това разкрива сайтът Бивол. В You tube има и видео, от което става ясно, че въпросният джип Ауди Q7 докарва шефа на РИОСВ Бургас пред дома му в к-с Славейков в Бургас, където са паркирани служебния му Форд и Ауди S8, което той ползва. Записът е бил направен в следобедните часове на 08.12.2012 г. Това е седмица преди да бъде подписано от Георгиев скандалното решение в полза на "СЛЕ Груп", узаконяващо строителството върху несебърските дюни, уточнява сайтът.

Джипът с транзитен номер 653H036, който се ползва от собствениците на СЛЕ Груп е лизингов и номерът му е издаден на 04.12.2012 г., но е сменен веднага след като избухва скандалът в първия работен ден на Новата година - 02.01.2013 г. Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София, съобщава още Бивол.

Бойчо Георгиев официално отрече, че познава някой от СЛЕ Груп. "Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са", каза Георгиев пред БНТ на 8 януари.

Бойчо Георгиев е активен партиен кадър и настоящ общински съветник на ГЕРБ в Бургас. Негов е и подписът под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който предизвика остри протести в цялата страна.

"За да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, аудито на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма "Виг Трейд" ЕООД, с Булстат 147096115, посочват източниците ни. Зад него се вижда служебният му Форд с номер А 4848 КР", пише още Бивол.