Микрофинансираща институция Джобс, която част от групата на Българска банка за развитие, намали лихвения процент с 0.5 базисни пункта, считано от 01.02.2013 г.

Намалението на лихвените нива е част от обявената в края на миналата година стратегия на дружеството за 2013 година за предоставяне на финансиране на микро и малки предприятия при по-добри лихвени условия. Промяната е в сила не само за нови кредити и лизинги, а и за всички финансирани до момента близо 200 проекта на микро компанинии на обща стойност над 5 млн. лева.

Джобс отпуска кредити и лизинг до 50 000 лева за закупване на техника, финансиране на инвестиционни проекти, както и заеми за оборотни средства. Срокът за погасяване на инвестиционното финансиране е до 5 години, а на оборотните кредити – до 2 години. Погасителните вноски и гратисният период се договарят според инвидивуалните нужди и прогнози за паричните потоци на всяка фирма.

От Джобс планират до края на 2014 година да са предоставили финансиране на над 600 микро и малки фирми в общ размер над 20 млн. лв. Микрофинансиращата институция разполага с три собствени офиса и бизнес мрежа от близо 40 посредници на територията на цялата страна.