Етрополското дружество Етропал смени собственика си. Това стана ясно от данните за търговията на БФБ извън регулирания пазар. Повече от час след като борсата затвори бяха докладвани две уговорени сделки на обща стойност 7 351 322 лева. Прехвърлени бяха 3 697 246 акции.

При емисия от 5 000 000 акции, това се равнява на 73.94% от капитала на дружеството с предмет на дейност „научно-изследователска, експериментална и развойна дейност в областта на ортопедията и травматологията; производство на ендопротези и инплантанти,остеосинтезни средства,производство на спринцовки за еднократна употреба, хемодиализатори и хемолинии, медицински материали за еднократна употреба“.

Основното количество акции е прехвърлено по уговорена цена от 2.07 лева, което съответства на средната цена на търговията от последния месец. Само за последната седмица книжата на дружеството поевтиняха с 4.76% до 2 лева за лот.

Етропал в последния си финансов отчет за второто тримесечие заяви нетни приходи от продажби в размер на 5.875 млн. лева, нетна печалба 10 хиляди лева при активи на обща стойност 18 млн. лева.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!