Новата политика на Facebook за използване на истинските имена на потребителите поражда безпокойство.

 

Наскоро от социалната мрежа обявиха, че въвеждат нова политика, която ще изисква от всички потребители да се регистрират с истинските си имена, каквито са в документите им за самоличност. В противен случай техните акаунти ще бъдат закрити.

 

От Facebook твърдят, че наскоро приетата политика прави сайта по-сигурен и предпазва потребителите от измами и други дейности, които мога да накърнят сигурността им.

 

Различни групи потребители обаче изразиха опасения, че новата политика е проблематична за тези, които искат да защитят личния си живот и искат да поставят защитна бариера за самоличността си. Сред тях са групи обособени въз основа на сексуалните си предпочитания, хобитата си и т.н.

 

Пазарът обаче изглежда приема добре новата политика на компанията, която ще даде по-достоверна информация за потребителите и така ще направи по-лесни таргетирането им за целите на рекламни кампании. Съответно слагането на край на анонимността може да се превърне във фактор, който не само подобрява сигурността, но и подкрепя ръста на приходите на социалната мрежа.

 

Днес акциите на Facebook поскъпват по време на електронната търговия в Ню Йорк с 0.11%, до 78.62 долара за лот.