Формула 1 ще прави първично публично предлагане, след като плановете за това от миналата година бяха отложени във времето заради кризата в еврозоната, пише вестник Гардиън. То ще се проведе в следващите 12 месеца, а очакванията са след листването на компанията на борсата в Сингапур пазарнатна му капитализация да достигне 12 млрд. долара.

Намерението на частния фонд CVC Capital, който притежава Формула 1, са да се раздели с 28.4% от акциите на компанията, които ще бъдат продадени на парични фондове като BlackRock, Waddell & Reed и Norges, която е инвестиционно подразделение на норвежката централна банка.

Формула 1 разчита на интерес заради повишения интерес към бизнеса в света на спорта. Гардиън отбелязва, че въпреки позитивния тренд, срещу компанията има множество съдебни претенции, които може да окажат влияние върху успеха на IPO-то. За компанията към момента работят 313 души и 10 висши мениджъри, които управляват дейността на автомобилното състезание във всички географски точки на света, където то има бизнес.