Българският бизнесмен Красимир Гергов е купил компанията на кмета на Белград и лидер на опозиционната Демократическа партия Драган Джилас, се посочва в прессъобщение на дружеството.

Предприемачът уточнява, че Direct media, която е закупил, е рекламна агенция, а не медия. Тя се занимава само с реклама.

Той е партньор в bTV Media Group, Президент на рекламна агенция "Крес"- първата българска агенция за пълно рекламно обслужване, както сам отбелязва на личната си страница и партньор в JCDecaux, България - най-голямата мрежа за външна реклама в страната.

"Смятаме покупката на агенцията Direct Media за значително бизнес придобиване, което ще ни позволи да растем и ще придобием нови предимства пред конкуренцията в региона и отвъд него", обяви Гергов, цитиран от сръбския сайт Blic. "Компанията ще бъде управлявана от местен екип, който ще бъде подчинен на международния борд на директорите, в него ще участват ключови фигури и професионалисти от медийния бизнес, които са дългогодишни партньори в нашата мрежа. Решението за придобиването на Direct Media е част от нашата стратегия за регионално развитие и агенцията ще се превърне в лидер на медийния и рекламния пазар в Югоизточна Европа".

Джилас Драган Джилас, който бе приближен на бившия сръбски президент Борис Тадич, бе избран за кмет на сръбската столица за първи път през 2008 г.

След загубата на президентските и парламентарните избори през лятото на 2012 г. Джилас се противопостави на Тадич и по-късно застана начело на опозиционната в момента Демократическа партия.

Direct Media е най-голямата рекламна агенция в Сърбия с приходи от 67 млн. евро (7.75 млрд. динара) и печалба от 3.9 млн. евро през 2012 г.

Гергов е основател и президент на Българската асоциация на рекламните агенции.