Google Inc. свали цената на флагмана сред смартфоните си в сряда, продължавайки своята атака срещу високите норми на печалба на конкурентите си на пазара. 

От компанията съобщиха, че Moto X с 16 гигабайта памет, сега ще струва 399 долара без договор, при предишна цена от 550 долара. От компанията предлагаха на Moto X за кратки периоди през декември за 349 долара, но сегашното понижение на цената не е промоционално, пише MarketWatch. 

С тази цена Moto X ще бъде значително по-евтин от Galaxy S4 на Samsung Electronics Co и от iPhone 5S на Apple Inc. 

Намаляването на цените на Moto X засилва стратегията, наложена от изпълнителния директор на Motorola Денис Удсайд за увеличаване на пазарния дял на компанията. 

По-ниският клас Moto G, пуснат през ноември се предлага от 179 долара без договор в САЩ. 

Пониженията на цените на телефоните на Google вероятно ще имат по-голям пазарен ефект извън САЩ. Въпреки че по-ниските цени важат само за щатския пазар в момента, нищо на пречи на потребителите да закупят телефоните чрез познати. 

Пониженията на цените обаче свиват нормата на печалба на Google, като според TechInsights производствената стойност на един Мото X е около 200 долара, колкото е и тази на Galaxy S4.