Бюджетът за 2016 г. ще бъде внесен в края на октомври, приоритетите ми са инвестиции в човешки капитал, което е образованието и инфраструктура, както и добър баланс между тях.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в НС след консултация с депутати.

"Насрочени са за следващата седмица втори кръг консултации с всички партии, които подкрепят правителството, първата ще е политико-експертна в Министерството на финансите", посочи Горанов.

"Очертават се желания на тези партии да се влагат повече пари в сектора отбрана и сигурност, съобщи министърът, който не смята, че това трябва да е приоритет, но щом политическите сили предлагат това, то ще бъде. За мен е важно да престанем на трупаме дългове и ще предложа ограничаване на дефицита от следващата година до около 2% от БВП", подчерта финансовият министър.

"Това, което той остави, бягайки от България, бяха липсващи 206 млн. в касата на банката и отделно - огромна капиталова дупка в банката, която вече е в несъстоятелност. Оттук нататък да си дойде и да си докаже тезите, добави министърът". Така Горанов коментира последните изказвания на скандалния банкер Цветан Василев.

За коледните добавки на пенсионерите финансовият министър заяви, че вече работи за осигуряването на ресурс около 50 млн. лв., за да бъдат повторени индивидуалните размери от Великден. /БГНЕС/