Промени в тарифата за таксите, събирани по Закона за хазарта, се очаква да обсъдят министрите на днешното си заседание. От тарифата вероятно ще отпадне част от досегашната разпоредба, регламентираща събирането на такса за издаване на лиценз за игри от разстояние, която се изчислява в зависимост от вида игра, тъй като тя вече е законово определена.

Също така са предвидени по-ниски такси за потвърждаване извършването на инвестициите, издаване на удостоверение и дубликат на удостоверение за издаден лиценз и редица други документи.

Друга част от мерките са предложени поради констатираното несъответствие между заложените в тарифата размери на таксите, събирани за сходни административни услуги.

Така таксата в производството по подадено искане за извършване на промени в лиценз при преобразуване чрез сливане, вливане, разделяне и отделяне е променена в съответствие с таксата, която се събира в производството по утвърждаване на промени в обстоятелствата, вписани в търговския регистър и промени на собственик, съдружник или акционер с квалифицирано участие.