Парламентът да прегласува решението си за удължаване на мораториума за продажба на българските земеделски земи. Това заяви в Пловдив земеделският министър Димитър Греков. Той определи това решение като абсурдно и без никакви последствия.

От началото на неговия мандат като министър до момента има само едно желание за купуване на земя от чужденци и то е насочено към ловните паркове и дивечовъдни стопанства. За купуване на обработваема земя няма получено искане от чужденци, уточни проф. Греков. Той изтъкна, че трябва да се спазват правилата в Европейския съюз.

По повод обявения за 29 октомври протест на животновъдите, министър Греков заяви, че всичко, което е поставено пред него като искания от тяхна страна, е изпълнено. По думите му дори са въведени и правила на играта, за да знаят хората кога и какво ще получат като средства.

Министърът на земеделието Димитър Греков и американския посланик у нас Марси Рийс откриха Национален демонстрационен център за нови технологии в земеделието в Аграрния университет в Пловдив.