До месец и половина ще се изчерпат свободните нови места в гробището на Бакърена Фабрика. Това каза директорът на общинското предприятие Гробищни Паркове Венцислав Григоров на дискусия по темата в общинската комисия по ред и сигурност.

Григоров обясни, че след изтичането на този срок погребенията ще трябва да започнат да се правят в частни терени, защото всички други столични гробища са изчерпали капацитета си.

Григоров уточни, че частните терени там са на площ от 30 дка и общината трябва да ги закупи, за да не се стигне до криза с липса на свободни гробищни места. Обсъжданите цени за терените са били около 70 лв./кв.м., каза още той.

По време на дискусията от съюза на каменоделците поискаха оставката на Венцислав Григоров, заради липсата на контрол при гробищата и несправянето на проблема с ромите, които унищожават паметните плочи и изнудват гражданите за пари.

В отговор Григоров каза, че е доволен от искането на съюза, защото по думите му „когато бизнесът не е доволен, тогава едно предприятие работи в ползва на гражданите”. Той обаче беше категоричен, че ако столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката му, няма да се поколебае да я подаде.