Нивата на лихвите по кредитите ще се запазят като през 2011 г. Това прогнозира банкерът Левон Хампарцумян, който бе гост-водещ в празничната програма по случай 19-тия рожден ден на Дарик.

Банкерът бе категоричен, че запазването на лихвените нива може да се случи, единствено ако икономиката ни се развива подобно на 2011 г. Със сигурност обаче няма причина за намаляване на цените на заемите, категоричен бе той.

Ако икономиката продължава да се развива по сходен начин като през 2011 г., вероятно и лихвите по кредитите ще запазят нивата си, заяви банкерът Левон Хампарцумян.

„Нямаме много причини да мислим, че ще вървят надолу, защото ще има голямо търсене на ресурс, включително от държавите. Рискът от Европа не е фактор, който ще влияе. Ако нашата икономика успее да се справи подобно на 2011-а лихвите ще бъдат подобно на 2011-а", каза банкерът.

В 30-минутното си предаване за рождения ден на Дарик Хампарцумян предупреди, че по време на криза популизмът набира много голяма скорост.

Според главния редактор на Форбс България Йордан Матеев, който гостува на банкера в ефир, у нас стремежът на всички е да се изравнят с останалите:

„Тоест това, че има едни много богати, едни много бедни и може би от миналото идва това, а може би не само от миналото. Защото ето виждаме - с „Окупирай Уолстрийт" се получава същото. Някой излиза и казва, ние не сме от този 1 процент, ние сме от 99-те процента, тоест искаме изравняване", коментира Матеев.

Хампарцумян призова да се стимулира предприемачеството у нас, защото така може да се осигури стабилна основа за бъдещите поколения.

Цялото предаване, водено от банкера, чуйте в прикачения звуков файл