Икономисти от Бе Ен Пе Париба (BNP Paribas) очакват покачване на инфлацията в еврозоната през септември заради увеличението на цените на храните и горивата след неочакваното забавяне през август,  съобщи агенция Доу Джоунс нюзуайърс, цитирана от финансовия сайт К2Капитал.

Очаква се тази седмица да бъде публикуван индексът за бизнес доверието и окончателният индекс за потребителското доверие през септември. Прогнозите са за спад на бизнес доверието.

"Отчитайки слабия индекс на мениджърите по доставките в еврозоната, очакваме индексът на бизнес доверието леко да се понижи", твърдят икономисти от банка Ейч Ес Би Си (HSBC).

Също тази седмица ще бъдат публикувани и данните за безработицата. Германия ще публикува септемврийските данни, е еврозоната ще обяви августовския показател. Очаква се тези данни да отчетат стабилни стойности в сравнение с предходните месеци.

Данните за продажбите на дребно в Германия, които ще бъдат публикувани тази седмица, се очаква да отчетат растеж през август след понижението през юли, отбелязват икономистите.