Първото тримесечие на тази година едва ли е донесло големи печалби на американските компании. Очакваните ръстове са по-слаби и може би ще демонстрират най-бавният темп на нарастване от три години насам. Такава прогноза направи в телевизионно интервю за CNBC Бил Бейкър, главен анализатор на The Motley Fool. Според него компаниите от S&% 500 ще отчетат среден ръст от 3.2%.

Има вече 27 компании от S&P, които извадиха отчетите си, като 22 от тях надминаха очакванията заради потребителския сектор, за който работят. Той продължава да е най-силният двигател на растежа през последните няколко тримесечия.

Рекордни ръстове няма да видим. Лек ръст е това, което се очаква. Може да има и някои шокиращи резултати, предупреждава анализаторът. Според него в момента приходите са близо до пиковете им равнища от 2007 - 2008 година, така че не може да се очаква растежът да е голям. 

Според него с края на зимата потребителите ще се раздвижат, ще излязат от домовете си и ще започнат да харчат пари. Това дава добри перспективи към секторите, които зависят от тях. В този смисъл модните компании са перспективни. Строителството също може да получи тласък за растеж, каза още Бейкър.