Специалната награда "Банкер на годината" се присъжда на управителя на БНБ Иван Искров заради усилията му да се спазват правилата по най-ефективния начин, обявиха от вестник "Банкеръ". Наградата се връчва за 19-и път.

За разумното управление на риска вестник "Банкеръ" присъжда наградата си "Банкер на годината" за 2011-а на главния изпълнителен директор на "Societe Generale Експресбанк" Филип Лот. За спечеленото доверие на акционерите вестникът присъжда наградата "Банкер на годината" за 2011-а на Емил Ангелов, заместник главен изпълнителен директор на "Банка Пиреос България".

За постигната пазарна устойчивост и спечеленото доверие на клиентите се  присъжда наградата "Банкер на годината" за 2011-а на изпълнителния директор на Първа инвестиционна банка Мая Георгиева.

"Инвестиционен посредник на 2011 г." става "БенчМарк Финанс", а неговият изпълнителен директор Деница Христова става носител на отличието  "Мениджър на инвестиционен посредник "2011-а".

При управляващите дружества двама от банковите фондмениджъри си поделят наградата - "ДСК Управление на активи" и "Райфайзен асет мениджмънт "България". Редакцията на "Банкеръ" е определила като най-успешни мениджъри на този тип дружества изпълнителния директор на "ДСК Управление на активи" Петко Кръстев и изпълнителния директор на "Райфайзен асет мениджмънт "България" Александър Леков.