Самолетни билети за 6 цента от Токио до екзотични острови предлага стартираща японска авиокомпания. Дебютантът в бизнеса AirAsia Japan Co., Ltd е започнала продажба на билети с цена 5 йени, което се равнява на $ 0.0634, съобщава руският вестник Комерсант. Почти безплатните билети са пуснати с цел привличане на клиенти и реклама на авиокомпанията. Първият полет е днес, като курсове ще се извършват по четири дни седмично.

За сега билети по 5 йени има за дестинациите Токио - остров Хокайдо, Токио - Фукуока и Токио - Окинава. Интересно, но цената е само за отиване. Цените за връщане не са обявени засега.

Компанията смята да продължи с практиката на евтините билети, като всеки 10-хиляден билет ще струва по 5 йени.

AirAsia Japan Co., Ltd е сдружение между нискотарифната компанията от Малайзия AirAsia Berhad и японската ANA (All Nippon Airways Co., Ltd). Сдружението е било регистрирано още миналата година през месец август. Японските авиопревозвачи, които традиционно предлагат високо качество и обслужване на висока цена, през последните месеци страдат от спад на приходите от вътрешните полети и от курсовете до азиатските дестинации. Това ги кара да се преориентират към по-евтините полети, в които комфортът на пътника е по-нисък, но пък цената е по-изгодна.