Казах и по-рано правителството подава оставка и няма да правим нов кабинет. Искам да напомня, че близо 4 г. носихме цялата политическа отговорност сами с правителство на малцинството. Сами! Това е важно да се знае, защото и за радост вчера минаха мирно протестите.

През тези години сме градили, никога не сме рушили и не можех да гледам как някой иска да го прави. Настоявам пред вас г-н президент, често говорите за политическа отговорност, предлагам ви вариант, как да работят институциите, каза Борисов.

През цялото време използваха всякаква форма да кажат, че съм диктатор, говореха глупости, разбира се, кой диктатор връща цялата власт? Първият мит падна. Вторият мит беше за контрола върху медиите. Някои от вас брутално ни подкрепяха без да имаме никаква нужда от това и аз съм се чудел защо го правят, а то било пак за пред Брюксел, за да излезе, че ние контролираме медиите.

Сега виждате, че всичко било целенасочено. Когато пуснаха "Буда", казаха ще излиза, ще излиза още, ще видите чудеса, какво стана?

Първо, Станишев каза: ще ви свалим по другия начин. Излезе Местан и каза: идете си с мир в Кърджали. Сиреч всичко беше планирано. Дори сметките, един месец да се пуснат инкасаторите в отпуск покрай Нова година, ще видим дали нарочно не е направено. Това не е толкова важно в такъв момент.

Предлагам да не говорим, че Станишев и Доган говорят за кабинети на слънце, на сянка, кабинети по всякаква тема. Моето предложение, е така както в Румъния стана, Станишев е объркан от този ход сега, ДПС или БСП - те са си едно, да вземат мандата.

Първо те ще проведат изборите, те ще направят всичко. Досега съм се явявал на избори винаги когато са били на власт и съм печелил. Когато те проведат изборите не могат да кажат, че те са манипулирани. Много е важно за пред хората и пред Европа. Провеждат избори, второ, няма да има нужда вие да понесете пасив, защото вие сте държавен глава. Как ще намерите 15 министри, сега при нас са около 30 зам.-министри, при Станишев бяха около 100 зам.-министри. Плюс областни управители, как ще ги намерите, кой ще ги контролира, вие? Ще направят куп безобразия.

Ако Станишев и Доган вземат властта, хем няма да могат да се заметат следи, както казват, ще вдигнат доходите на хората незабавно, ще вдигнат пенсиите незабавно. Станишев ще отиде в Брюксел да наложи ветото на Европейския съвет, и въпреки че България е с най-много пари от всички държави, казва немският посланик, Станишев ще го блокира и докато отиде в парламента ще вземе повече пари за България.

Веднага ще намаляват сметките и веднага ще разбият монополите. При нас монопол не е създаван. Нашата вина е, че не сме ги смачкали, правили сме опити, ок, хората излязоха на улицата, аз си поемам своята вина. Станишев ще има възможност да излезе в четвъртък и да ги размаже, каза Бойко Борисов.