Всичко, което трябва да знае човек за управлението на пари, за да са му полезни – това обещава основният курс по лично финансово планиране, който ще се проведе на 15 март 2014 г., събота, от четирима експерти във финансовата сфера, които са дългогодишни специалисти в съответните теми. 

Организатори на курса са компанията за лично финансово планиране Fast Development и ЕЛАНА Финансов Холдинг. 

Курсът включва всичко, което човек трябва да притежава като основна култура в областта на оценката на финансите на домакинството, застраховане, пенсионно осигуряване, спестяване и възможности за инвестиции, умно ползване на кредитиране. 

Целта на обучението е участниците да получат представа от логиката на управлението на финанси и от предлаганото в областта на пенсионното осигуряване, застраховането, инвестирането и кредитирането по начин, по който да могат да ползват с разбиране наличните финансови източници и да избягват скрити капани. 

Основният курс по лично финансово планиране ще се проведе от Преслав Китипов, дипломиран финансов консултант от Fast Development; доц. Бисер Петков, дългогодишен експерт в осигуряване; Ивайло Пенев, ръководител „Управление на активи“ в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт; Цветослав Цачев, ръководител отдел „Анализи“, в инвестиционния посредник ЕЛАНА Трейдинг. 

Липсата на финансово образование вече се разпознава като проблем в цяла Европа. През 2013 г. проучване на Ipsos за ING установи, че 76% от анкетираните от 12 европейски страни смятат, че финансовото образование трябва да залегне в задължителната програма в училище, за да се сдобият с необходимите знания при управление на парите си и ползването на финансови източници. В тази посока Великобритания даде пример, като от септември 2014 г. финансовата култура се въвежда като част от британското средно образование. 

До 15 февруари е срокът за резервиране на места с отстъпки за Основен курс за лично финансово планиране. 

За резервации и регистрация с отстъпки http://fdvp.eu/seminar-personal-planning/.