Канадската компания e избрана за главен изпълнител на проекта за цялостно обновяване и модернизация на новото цинково производство в Кърджали. Това съобщиха от дружеството собственик на завода - "Хармони 2012".

Канадската компания е избрана след конкурс за главен изпълнител за изграждане на цинково производство. На 31 октомври между собственика на завода и канадската компания е бил подписан договор за цялостното модернизиране и реконструкция на проекта "Ново цинково производство" в Кърджали.

"Със задоволство мога да заявя, че успешно приключи този първи етап на проекта.  Уточнени бяха много технически аспекти, детайли, дейности и срокове, но това е едва началото.  Предстои ни дълъг път за цялостното преустройство и модернизация на  цинковото производство, включващо мащабна реконструкция на производствените сгради, цялостна подмяна на машините и съоръженията и изграждането на модерно структурно определящо предприятие за производство на цинк, както в страната, така и на Балканския полуостров. Новото цинково производство ще отговаря на всички  норми за опазване на околната среда, въздуха, почвата и водите.",  коментира приключилите преговори Иван Елкин, управител на Хармони 2012.