Комисията за финансов надзор /КФН/ отне издаденото на УД Съединение Асет Мениджмънт АД, гр. София, разрешение да организира и управлява ДФ Популярен Фонд Баланс, съобщиха от комисията.

Мотивите за отнемането са свързани с факта, че в рамките на една година от получаване на разрешението нетната стойност на активите по баланса на договорния фонд не са достигнали 500 000 лева.

КФН отнема и лиценза за извършване на дейност като управляващо дружество на Съединение Асет Мениджмънт АД, гр. София, тъй като дружеството не е извършвало дейност повече от 6 месеца.

На днешното заседание на комисията е взето и решение за издаване временна забрана за публикуване на търгово предложение  от ТИМ Клуб ООД, гр. Варна, за закупуване чрез ИП Централна Кооперативна банка АД, гр. София, на акции на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

КФН издаде и одобрение на застрахователния брокер СИВОВ - ГРУП ЕООД, гр. Бургас,  да извършва дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Република Чехия. КФН ще изпрати уведомление до компетентния орган в Чехия за намеренията на брокера да извършва дейност на нейна територия.

Комисията, освен това, признава на Деян Николов придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант.