Комисията за финансов надзор /КФН/ потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени  от Имоти Директ АДСИЦ в резултат на увеличаване капитала на дружеството. От финансовия надзор допълват, че емисията е в размер на  18 900 000 лева, разпределени в 1 890 000 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 10  лева всяка.

От комисията вписаха и емисии акции на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ и Експат Бета АДСИЦ с цел търговия на регулиран пазар. Емисията на Кепитъл Мениджмънт е в размер на 148 148  броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми  акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 54 лева  и е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 830 153 лева на 978 301  лева. Емисията на Експат Бета е в размер на 800 300  броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми  акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка и също е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 4 342 890 лева на 5 143 190  лева.

От ведомството съобщиха още, че са одобрили оздравителна програма на УД Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД, която предвижда увеличаване на капитала на дружеството от 300 000 лева на 350 000 лева чрез издаване на нови 50 000 броя обикновени, поименни, безналични акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Комисията взе решение да спре производство по прекратяване на договорен фонд „Оптима Селект”, организиран и управляван от УД Интеркарт Инвестмънт АД, въз основа на направено искане от страна на управляващото дружество.

Финансовият надзор, освен това, одобри промяна в устава на  Парк АДСИЦ, свързана с привеждане на разпоредбите на устава с изискванията на ЗППЦК и с въвеждане на задължението общото събрание да избере одитен комитет.

Издадено е и одобрение на застрахователния брокер Комплекс Риск Солюшънс ЕООД, гр. Варна, да извършва дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Румъния, Великобритания, Франция и Гърция. КФН ще изпрати уведомления до компетентните органи на съответните страни за намеренията на брокера да извършва дейност на техните територии.