Китайската компания BBCA Group China планира да инвестира 150 милиона долара в мощности за преработка на царевица и слънчоглед в България.

БАИ запозна инвеститора с икономическия климат в България и предимствата за реализиране на чуждестранни инвестиционни проекти на територията на страната, като се ангажира да съдейства за реализация на инвестицията. На срещата присъстваха и представители на „Клас Олио“ ООД.

Инициативата предвижда изграждането на съвместни предприятия за преработка на земеделска продукция. Главният мениджър на китайската компания Хайуей Хи изтъкна, че ще изкупуват земеделска продукция за китайския пазар. На първо време това ще е мляко на прах, пилешко, телешко месо и олио, съобщава Радио „Добруджа“.

Целта на посещението в област Добрич е да бъдат установени дълготрайни бизнес отношения с „Клас Олио“ ООД и да се проучат възможностите за инвестиране в България, в това число строителство на нови заводи за преработка на царевица, слънчоглед и други земеделски продукти.

BBCA Group China е холдинг с годишен оборот над 6 млрд. долара с производствени съоръжения и заводи на 3 континента. Развива производство в областта на фармацията, биогоривата, хранително-вкусовата промишленост.