Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев извърши пореден контрол на ремонтните дейности на Дома за стари хора в Разлог, съобщиха от пресцентъра на Кметска администрация. Стойността извършвания ремонт по проект „Красива България” е на стойност 118 000 лева.

От самото началото на ремонтните дейности градоначалникът  координира и контролира цялостния процес на строителството, съгласно одобрения план. „Ремонтните дейности по проекта са необходими за създаване на по-добри условия и качество на живот на потребителите на услугите в дома за стари хора. Доволен съм от извършените ремонтни дейности, но изисках от фирмата изпълнител по-ефективна работа. Държа да спазим предварително обявения срок - 5-и декември за приключване на строителните дейности”, заяви инж. Красимир Герчев.

До момента е завършено поставянето на топлоизолация на външни стени, монтаж на PVC дограма и алуминиеви врати. Монтажът на покривната конструкция, полагането на канализационни PVC тръби за външна канализация, вътрешна водопроводна инсталация и монтаж на алуминиеви радиатори също са изпълнени качествено и в срок съобразно разписанията на проекта. На цялата сграда ще се направи каменна облицовка на цокъла.
Предстои да бъдат завършени строителните дейности на обособената като самостоятелна къща за лежащо болни към Дома за стари хора. Довършва се монтирането на гипсокатрон и топлоизолация. Ремонтират се и баните. Предстои поставянето на паркет и латексово боядисване на стените и тавана.

Паралелно с ремонтните дейности по проект „Красива България” със средства на общината се ремонтират помещенията в основната сграда на Дома за стари хора в Разлог.