Финансовите консултанти от Краун Ейджънтс са били подложени на натиск от криминалните среди в началото на работата си в България. Това заяви в интервю за Дарик програмният мениджър на компанията Дейвид Смит. След осем години работа по проекти във финансовото министерство, НАП, митниците и ДАНС, договорът с консултантите беше прекратен с мотива да се спестят пари. Според Дейвид Смит е важно, че нито един от договорите между България и консултантите не е прекратен предсрочно. Право на държавата е да откаже да продължи договорите, допълни Смит. Ето какво каза той:

Първия път усетихме този натиск от престъпните елементи в България и проблемите, които имахме през 2002-2003-та година. Те са много добре документирани, но успяхме да преодолеем тези проблеми. Оттогава натискът е да изпълним, това, което по договор сме длъжни.

Засегнахте ли се от думите на шефа на митниците Ваньо Танов, че работата, която вършите, не си заслужава парите?

Бяхме разочаровани, но разбирам и позицията на господин Танов. Може би има неразбиране от страна на хората за това какъв беше обхватът на нашата работа през последните три години. Много е важно да се направи разлика между първия проект за митниците от 2002-2006 година и втория проект за приходните агенции от 2006-а до 2010 година. Втората програма, която помагаше не само на митниците, но всички приходни агенции, имаше други цели. Обхватът беше по-различен, понеже давахме стратегически съвети относно спазване на законодателството.