Младежите, които ще атакуват Алма Матер и УНСС, могат да се сдобият по-лесно със студентска книжка чрез курсове за подготовка в двата топ университета. 
Цената на уроците зависи от специалността, но средно обучението излиза 400 лева, показа проверка на Дартс нюз.

Подготовката на кандидат-студентите за УНСС е 420 лева за 60 часа. Курсът е общ по математика и български език и включва подготовка за теста, с който се кандидатства в университета. Обучението ще се провежда от 10-ти до 25 март, уточниха от вуза. 

В случай, че кандидат-висшистите искат да запишат и специализиран курс по отделен предмет, трябва да заделят още 420 лева. Уроците по история, георгафия, български език и литература също са с продължителност 60 часа.
 
Софийски университет "Свети Климент Охридски" също организира курсове за кандидат -студенти. Някои от тях дават възможност и за подготовка на абитуриенти за матури. Например, 350 лева струва кандидат-студенският курс по химия в Алма Матер като продължителността е отново 60 часа. Младежите и девойките, които ще се явят и на матура по химия, също могат да ходят на уроци в Алма Матер за същите пари.

Курсове за изпити и матура по английски, немски, френски и испански струват 200 лева, но за 30 часа. Подготовката на кандидат-журналисти пък излиза 300 лева. С 200 лева повече ще плащат желаещите да се подготвят добре по български като продължителността на курса е 72 часа.