Строителството на мегапроекта край София, известен като “столичния Лас Вегас”, ще започне най-рано догодина.

Компанията и дружеството “България дивелопмънт холдингс лимитед”, което е инвеститор в мегапроекта, са свързани с хонконгския бизнесмен Стивън Ло и негови съдружници, пише “Труд”.

Първоначално беше обявено, че строителството на казино с огромна хотелска и търговска част и водни атракции в Софийското поле, близо до гр. Елин Пелин, ще започне тази есен.

В документите за свикването на общото събрание обаче е записано, че издаването на строително разрешително се очаква до септември 2016 г.

Тогава ще е и първата сделка, с която “Кепитал консепт лимитед” ще придобие 15% акции от “България дивелопмънт холдингс”.

Предвидено е изкупуването да стане на четири етапа в хода на строителството, като последният пакет от акции трябва да бъде придобит до 30 септември 2019 г., когато се очаква комплексът да получи разрешение за ползване.

В документите са включени и много детайли за сградите, които ще бъдат изградени в комплекса, както и прогнози за развитието на различните бизнеси. Целият проект чрез сегашния си инвеститор “България дивелопмънт холдингс лимитед” е оценен на 1,9 млрд. лв.