Нов сезон, нови надежди. С тази мисъл "Лудогорец" започва похода към второ поредно участие в груповата фаза на Шампионската лига.

"Орлите" стартират участието си днес вечерта. От 20:45 ч на ст. "Лудогорец Арена", тимът очаква молдовския шампион "Милсами". Двубоят ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Освен за прославяне на България, тази година шампионите имат и по-сериозен финансов стимул.

Ако отборът повтори представянето си от миналия сезон и стигне до груповата фаза на най-комерсиалния турнир, той ще вземе 14.7 млн. евро от наградния фонд, пише "Стандарт".

Само с участието си срещу "Милсами", в касата на "орлите" ще влязат 300 000 евро. При отстраняване на молдовците, в следващия кръг ги чакат от 400 000. А ако тимът успее да стигне и спечели плейофния кръг наградата е 2 млн. За участието в груповата фаза пък бонусът е внушителен - цели 12 млн. евро - или 3.4 млн. повече от миналия сезон. Тук не влизат приходите от телевизионни права и реклами.

Първенецът на Молдова "Милсами" пък обяви гордо, че си е гарантирал 550 000 евро от наградния фонд на ШЛ заради участието си срещу "Лудогорец". В сумата влизат и приходите от телевизионни права.

В лагера на шампионът на България са спокойни и уверени, че няма да има проблеми, въпреки че на практика смениха доста неща през лятото. Новият треньор Бруно Рибейро ще трябва да докаже, че е научил нещо от добрия си приятел Жозе Моуриньо. Дошлите Сисиньо, Препелица и Лукоки също трябва да се преборят за титулярно място.

Рибейро говори и за селекцията в отбора. "Имаме нужда от двама-трима нови футболисти, ще видим кои ще привлечем. Целта ни е да побеждаваме, независимо с кой отбор играем. Хамза е наш играч, нищо, че играе в дублиращия тим в момента. Търсим нападател, но ако в един момент преценя, че мога да разчитам на него, той ще играе. Чунчуков е качествен играч, тренира добре, дава всичко от себе си", продължи Рибейро. "Имаме списък с около 20-25 играчи, които следим, необходима ни е класа, наблюдаваме ги", допълва треньорът.