Един от всеки шест търговски магазина в историческия център на Солун е затворен заради кризата и няма никакъв интерес за повторното му наемане, въпреки обявеното от търговците чувствително намаление на цените на стоките, пише електронното издание на атинския в. "Етнос", като се позовава на Солунската професионална камара.  

Финансовата криза сериозно удари и т. нар. търговска зона в центъра на Солун, където до преди няколко години трудно можеше да се наеме магазин. 

Затворените магазини в Солун вече съставляват 17 на сто.

Ситуацията е още по-лоша по централната ул. "Венизелос", където кепенци са пуснали 23 на сто от магазините. След нея се нареждат улиците "Егнатия" и "Св. София" с 22 на сто затворени магазини. По-малко лоша пък е картината по търговската улица "Цимиски", където катинари има на 10 на сто от магазините, а на ул. "Митрополеос" процентът на затворените магазини е 11 на сто.

Предполага се, че във всеки от тези затворени магазини, освен собственикът, са работели още по един до трима души, което означава загуба на стотици работни места, алармират от камарата. 

Нейният председател заявява, че за първи път в историята на камарата за първите осем месеца на 2011 г. броят на зачеркнатите предприятия от регистъра /3468/ е по-голям от този на вписаните в него /2603/.