Протестите не предлагат алтернатива, не казват какво ще дойде след това. Няма кой да замести сегашните партии. Това е позицията на зам.-председател на Народното събрание Мая Манолова.

"Освен алтернатива, протестът не предлага и позитивни послания. Хората няма как да се доверят само на отрицанието", каза пред TV7 Манолова. Според нея, ако протестиращите пред парламента не се вълнуват от повишаването на доходите и минималната работна заплата, ще расте ли пенсията, ще има ли мерки срещу младежката безработица, повечето от българските граждани се интересуват от тези проблеми.

Според Манолова правителството няма да падне скоро, защото мнозинството от хората не желаят това.

Тя обясни, че за два месеца това правителство е успяло да свърши неща, които ГЕРБ не са успели за две години и половина и които са насочени към решаване на проблемите на българските граждани, към пенсионерите, социалните условия, към младите семейства, към младежката безработица. "Сега предстоят и по-големи промени, които засягат монополите, за да защитят потребителите", обяви Манолова.

Според нея, въпреки разпространеното мнение, че реформирането на Изборния кодекс е универсалното лекарство, не трябва да се очаква промените в него да променят положението на партиите или да променят генерално резултатите от един вот.

Манолова смята, че "сценаристите и кукловодите не искат да допуснат да има диалог между протестиращите хора и управляващите".

Тя заяви, че протестиращите се оставят да бъдат режисирани, посланията им да бъдат пакетирани и маршрутът им да бъде определен.