Стоян Мавродиев определи като "лъжливи внушения" изказванията на членовете на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев и Николай Попов, според които председателят на КФН еднолично е взел решение ведомството да се премести в нова сграда и сам е решил коя да е тя.

Той определи твърденията на двамата членове на регулатора като "неверни, клеветнически, позорящи и уронващи престижа на КФН, като колективен орган".

Според Мавродиев това са "лъжи, целящи да бъде увреден публичния образ на КФН, както и да създадат впечатление в обществото, че комисията не работи прозрачно и не функционира добре".

Освен това с изявленията си Богоев и Попов нарушават ЗКФН и разпоредбите на Кодекса за професионална етика приет от КФН, счита председателят на Комисията.

Той посочи, че действията на Борислав Богоев - заместник - председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор", и Николай Попов, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност", представляват злоупотреба със служебно положение, грубо нарушение на служебните им задължения.

Мавродиев заяви, че ще сезира прокуратурата за действията на двамата членове на регулатора.

Пълни и нередактирани текстове, извлечени от легитимно направени аудио записи от проведени на 31 януари 2013г. и 13 септември 2012 г. заседания на КФН, на които е обсъждано преместването в нова сграда, може да намерите на: http://www.fsc.bg/Stenogrami-ot-zasedaniya-na-KFN-ot-31012013-g-i-13092012-g-news-3615-bg.