Представителите на Управителния съвет на БНБ и специално г-н Искров да си изпълняват ангажиментите по Конституция и по закон. За това призова председателят на парламентарната група на "Коалиция за България".

"Още от самото начало сме предявили изисквания да бъде предоставена обективна, точна информация за състоянието на КТБ, да се вършат всички процедури, каквито са по закон", припомни Атанас Мерджанов. "Ако банката и информацията предполагат и има налице необходимите данни за оздравяване, разбира се, че банката трябва да бъде оздравена по най-бързия начин, за да бъде оздравен и самият сектор".

"Иначе, такива епистоларни жанрове – оставки, в условно наклонение, пък ако се съберем, ако политическите сили сме съгласни – това е несериозно", категоричен бе той.

Председателят на ПГ на Коалиция за България отчете, че "за съжаление Управителният съвет на БНБ като че ли беше една от последните държавни институции, към които доверието беше достатъчно високо преди няколко месеца", но след неубедителните му действия и лично на гуверньора, доверието е силно разклатено и час по-скоро всички тези отговорни държавници трябва да влязат в действителните си функции и задължения.

"Те преди всичко трябва да си свършат действията по закон, да предоставят информация, да бъдат стриктни и да не се поддават на чужди и корпоративни влияния", настоя Мерджанов.