Гигантската финансова корпорация Morgan Stanley се подготвя да уволни значителна част от персонала си още в следващите седмици, съобщава агенция Ройтерс. В Ню Йорк ще бъдат съкратени 580 души, а причината за това са икономическите условия, които водят до свиване на бизнеса и необходимост от оптимизации.

Общият брой на служителите, от чиито услуги Морган Стенли няма да се нуждае занапред, достига до 1 600 души, което се равнява на 2.6% от работната сила на компанията. Към 30 септември за Морган Стенли работят 63 хил. души по целия свят.

Компанията не съобщава допълнителни подробности относно това служители от какъв ранг ще бъдат освобождавани от работа. Ясно е, че съкращенията ще се извършат през следващите месеци и ще продължат поне до края на първото тримесечие на 2012 година. По закон компаниите с над 50 души персонал трябва да предоставят 90-дневно предупреждение за намеренията си.

Очаква се, че Morgan Stanley ще отчете загуба за четвъртото тримесечие на годината, като причина за нея ще бъде наложената глоба от $ 1.2 млрд. заради сделки с емитент на облигации.