От началото на юли клиентите на Мтел ще могат да се възползват от още по-ниски цени за разговори, SMS-и и мобилен интернет в роуминг с пакетите на телекома.

 

До 29% по-евтини ще са разговорите, SMS-ите и мобилният интернет в чужбина с комбинираните пакети Mtel Pack2Go.

 

За клиентите, които изберат най-големия пакет от трите разновидности - Mtel Pack2Go L на стойност 49 лева с ДДС, цената на минута разговор ще бъде 20 стотинки.

 

По-ниски цени за роуминг ще има и за бизнес абонатите на компанията. С пакетите US Business EUROTALK клиентите ще могат да говорят свободно както в страните от ЕС, така и в мрежата на АТ&Т САЩ.

 

В зависимост от избрания вариант те ще получат до 600 минути, като цената за разговори достига до 0,15 лева на минута без ДДС, а намалението е до 25%.

 

Пакетите за мобилен интернет в роуминг Business Net Wings за корпоративни клиенти пък ще са по-евтини с до 45%. В зависимост от избрания вариант с включени 25 или 100 MB, цените на пакетните предложения са съответно 8,90 лева и 19,90 лева с ДДС.

 

Частните потребители, закупили предплатените пакети за мобилен интернет в роуминг Mtel Net Wings, ще ползват до 55% по-ниски цени.

 

Пакетите за пренос на данни за частни и бизнес клиенти са валидни във всички мрежи на ЕС, както и в препоръчителните на Македония, Сърбия, Турция и Швейцария.

 

Най-изгодна за кратки пътувания изглежда новата специална роуминг оферта за частни абонати – EU Roaming Unlimited. С нея те могат да говорят и да изпращат SMS-и неограничено, както и да сърфират в интернет до 500 MB на ден във всички държави от ЕС срещу 5,90 лева с ДДС на ден. Таксата се начислява само, ако има потребление през съответния ден.