Най-добрите професии в технологичния сектор в САЩ, подбрани от Mashable. Това са работните места, към които се стремят ИТ специалистите от цял свят, включително и България. 

1. Софтуерен инженер. Софтуерните инженери работят върху проектирането, разработването, поддържането и оценката на компютърен софтуер и системи. В зависимост от компанията задълженията на софтуерните инженери могат да варират от разработване на нови приложения и планиране на проекти за обновяване на съществуващия софтуер, до предоставяне на подкрепа за системната сигурност. Средната годишна заплата в сектора е 93 030 долара. Общо 4 461 работодатели в САЩ търсят софтуерни инженери. 

2. Уеб разработчик. Уеб разработчиците са програмисти, които се специализират в интернет и браузър приложения, както и върху разработването и функционирането на сайтове. Според 2014 IT Salary Guide, платформите, които трябва да владее един уеб разработчик са: .NET, Java, PHP, Silverlight, Flex, MySQL и портални технологии, като например SharePoint. Средната заплата в сектора варира от 70 000 до 113 500  долара. 

3. Мрежов анализатор/инженер. В зависимост от компанията, тези две роли могат да са отделни или съвместени в едно. Мрежовите системи анализатори следят ефективността на мрежовите системи на компанията - включително локални мрежи (LAN) и широки мрежи (WAN мрежи), за интернет и интранет, и проектират и изграждат мрежи, ако е необходимо. Средна заплата - 76 000 долара. 

4. Мобилен разработчик. Мобилните разработчици работят върху дизайна, развитието и създаването на мобилни приложения, и в зависимост от компанията могат да се занимават с приложения в различни области като забавления, информация, комуникация и др. Средна годишна заплата – 90 920 долара. 323 работодателите в САЩ търсят мобилни разработчици. 

5. ИТ Мениджър. Задълженията на ИТ мениджърите варират според компанията. Те могат или да отговарят за вътрешните ИТ операции или се фокусират повече върху стратегията за клиентски, технологично-базирани решения. Средна годишна заплата -105 168 долара. Общо 315 работодатели в САЩ търсят ИТ мениджъри.