Черноморският ни курорт Албена ще се превърне в най-голямата зона с безплатен интернет в Европа.

От това лято туристите ще могат свободно да сърфират в откритите зони и на плажа в комплекса. Безплатен интернет ще има не само в хотелите и ресторантите, но и на плажа и по алеите, така че от връзката ще могат да се възползват всички гости на курорта. Този сезон туристите в хотелите отново ще могат да се възползват и от другата безплатна услуга, която комплексът предлага – безплатен чадър и шезлонги, пише "Новинар".

Междувременно стана ясно, че предстоящият летен сезон по Черноморието все пак ще бъде подсигурен с кадри. Тази година хотелиерите ще разчитат основно на студенти, които желаят да работят на различни длъжности по курортите или на практиканти от специализираните училища по туризъм, които да изкарат практиката си и в същото време да получават възнаграждение за труда си.

Предложението бе обсъдено на съвместна среща между държавата и бизнеса, а поводът за нея бе очертаващият се сериозен дефицит на кадри в туризма, който притеснява хотелиерите. Мерките за плавното преминаване на сезона бяха дискутирани от вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева, заместник-министъра на труда Росица Янков, директора на Агенция по заетостта Асен Ангелов и представители на големите черноморски курорти.