Необходими са законодателни промени, които да предотвратят случаи като този в Несебър. Това каза пред журналисти в парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов, предаде Фокус.

 

„За да не продължава и да няма съмнения, аз се надявам да се приемат предложенията за законодателни промени. Те са рестриктивни, ще внесат проблеми при някои инфраструктурни проекти, които са започнали, но иначе ще стане малко като досиетата – на час по лъжичка”, коментира Найденов. „Зелените коалиции настояват за специален закон или да се създаде Природен парк „Черно море” и аз съм склонен да подкрепя това”.


„С тревога очаквам информацията, която ще дойде от областните управители, защото до април 2008 г. те са подписвали тези сделки. Мисля, че ще се натъкнем на доста интересни неща”, каза министърът.

 

Найденов припомни, че от 33 000 декара заменки 4600 са изключени от горския фонд и практически могат да бъдат застроени. По случая с Несебър става въпрос за 29 декара, много са, но щетите, които са нанесени със заменките са от десетки хиляди декари.

 

Той припомни и случай, при който при предишното управление 140 декара на устието на Камчия са закупени при много интересна схема с участието на фирма, в която имат участие бивши министри.