За да залагаме в интернет, няма да е необходимо да казваме адреса си на организаторите на хазартните игри. Това предвижда промяна в наредбата за регистрация на участниците от страна на организаторите на хазартни игри от разстояние, която е пусната за обществено обсъждане.

В момента, за да се залага онлайн в легален сайт, трябва да се направи регистрация, при която се изисква информация както за постоянния адрес по лична карта, така и за настоящия адрес на участника в хазартните игри. 

С приемане на промените в наредбата тази информация вече няма да се изисква. Освен това за регистрация за онлайн залагания няма да се изискват номера на личната карта и датата и мястото на издаването й. За да залагат в интернет българските граждани ще трябва само да регистрират на сайта трите си имена по лична карта и ЕГН-то си. 

Промените са свързани със становище на Комисията за защита на личните данни, като целта е да се обработват минимално необходимите лични данни.Организаторите на хазартни игри в интернет ще трябва да осигурят автоматизирано подаване към сървърите на НАП и на 

Държавната комисия по хазарта на информация за регистрираните участници, проведените игри, направените залози и изплатените печалби, гласят още промените. Освен това организаторите на хазартни игри ще трябва да осигуряват дистанционен достъп до тези данни и на ДАНС.