Нискотарифната авиокомпания easyJet влиза в състава на водещия индекс на борсата в Лондон FTSE 100. В същия ден, в който се превръща в един от сините чипове на борсата, дружеството пусна полет по линията Лондон - Москва. Надеждите са, че по този начин ще се подсилят връзките между двете страни и това ще даде позитивно отражение в двустранните търговски отношения.

 

С полетите до Москва easyJet директно ще конкурира British Airways, която спечели линията с обещанието, че в следващите три години билетът по тази дестинация няма да надхвърля 125 паунда. С увеличаването на капацитета за превоз на пътници, Великобритания разкрива възможности пред желаещите да посетят олимпиадата в Сочи през следващата година и световната купа по футбол, която ще се проведе през 2018 година. Наред с това ежедневните полети ще разкрият великолепни перспективи пред британския бизнесмени.

 

В момента Русия е един от най-бързорастящите пазари за производителите от острова. Членството в Световната търговска организация, което Русия придоби неотдавна, дава основание на британския бизнес да гледа на страната като на потенциална добра дестинация за инвестиции.

 

Към настоящия момент easyJet поддържа 100 линии, които отлитат от летището в Гетуик. Очакванията за пътникопотока по линията Лондон - Москва са за достигане на 300 хил. пътника годишно.