В сряда новият министър на здравеопазването ще представи дългосрочна и краткосрочна визия за това какво точно ще се случва в здравеопазването, заяви днес премиерът Бойко Борисов при откриването на завършения 31-километров участък от автомагистрала Марица до пътен възел Ново село.

Премиерът допълни, че вчера на болниците са били преведени 65 милиона лева.

За откриването на пътния участък Борисов заяви, че магистрала Марица е първата в страната, пусната в експлоатация с редовни документи. И добави че предишните управляващи са пускали в експлоатация двулентови и четирилентови пътища, някои от които дори били без износващ слой.

Готови сме са избори по всяко време, защото ние реално изпълняваме това което обещаваме, каза Бойко Борисов. Той не пожела да коментира лансираните от БСП имена за президент на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, но заяви че в ГЕРБ имат поне петима души, които могат да спечелят битката за президентския пост.

Правителството на ГЕРБ направи за 6 месеца това, което предишни управляващи са правели за 31 години, каза още Борисов, визирайки началото на строежа на магистралата, който е започнал през 1979.