Парламентът удължи с шест месеца срока на работа на временната комисия за добри практики за проучване и добив на шистов газ.

Христо Бисеров от ДПС каза, че се споменава за предстоящи посещения на комисията в Полша, САЩ и евентуално Румъния. Народният представител попита председателя на комисията Диян Червенкондев от ГЕРБ дали удължаването на срока на работа на комисията е свързано с големия обем информация, която предстои да се обработи, или с броя пътувания, които предстоят.

Червенкондев информира, че досега представители на комисията не са пътували никъде, а изхарчените от нея средства за първите шест месеца от създаването й възлизат на близо 180 лв.

„И аз си задавам въпроса толкова ли е вредно? Нека да отидем да поговорим с хората в тези райони, да ни кажат „ние не можем да спим, увеличили са се раковите заболявания или водата е замърсена". Да отидем на място да видим, защото теорията е много, документите са много. Ако искате нещо да свършим коректно, е добре да се запознаем на самото място. Ако НС прецени и не гласува бюджет, ще отидем, където сме ходили и досега – никъде. По този начин ли ще си сверим часовника", попита Червенкондев.