Разработването на проекти за енергийна ефективност е сред целите в стратегията за развитие на Общинска бана. Това съобщи новият изпълнителен директор на банката Сашо Чакалски пред общинските съветници от комисията по финанси и бюджет.

На заседанието присъстваха и останалите четирима членове на Управителния съвет на банката, които представиха себе си, а също и стратегията за оптимизация на структурата и персонала на финансовата институция.

Сред останалите цели на банката е връщане към първоначалната мисия, с която е създадена, обясни още Сашо Чакалски. Ще се направи пълен анализ на ефективността на работата на клоновата мрежа, за да се изпълни и тази част от оптимизацията на работата.

От Управителния съвет на банката бяха категорични, че е важно да се акцентира върху националния й характер и припомни, че тя е разположена на близо 100 локации в основни стопански райони.

Кредитите в Общинска банка с просрочие над 90 дни са 7,9 % при 22 % среден процент на необслужените кредити, по данни на БНБ.