312 учебни материала, свързани с работата по изграждане и поддържане на връзки с инвеститорите, включително разкриване на информация, корпоративно управление, капиталови пазари, корпоративни финанси, нормативна уредба, комуникация, макроикономика и други съдържа онлайн библиотеката, създадена по инициатива на фондация "Атанас Буров" и Българската асоциация по връзки с инвеститорите /БАВИ/.  

Тя е част от дейностите по проект "Повишаване на знанията и уменията за качествена и ефективна комуникация при разкриване на информация пред държавните регулаторни органи и инвестиционната общност” по оперативна програма „Административен капацитет”.

Със създаването на такава специлизирана онлайн библиотека се дава възможност за непрекъснатост в повишаването на квалификацията и компетентността на членовете на партньорите и други браншови организации от финансовия сектор.

В библиотеката е публикуван и пълният текст от дискусията,  проведена на 27 май 2009 г. в рамките на  Кръгла маса „Българският капиталов пазар - прозрачност, правна защита, саморегулация”. Във форума тогава взеха участие 101 представители на финансови институции и публични дружества - емитенти на ценни книжа и финансови инструменти, инвестиционни посредници, управляващи дружества,  адвокатски кантори, академичната общност и директори за връзки с инвеститорите.