Задържаха организаторката на протеста срещу ЧЕЗ в Благоевград Людмила Манова, предаде БГНЕС.

Както информирахме, към 18 часа тази вечер над 1000 души горяха сметките си за електроенергия пред клиентския офис на ЧЕЗ. След това протестиращите тръгнаха към зала "22 септември" до общината ,за да търсят сметка на Меглена Кунева, която по това време провеждаше среща с гражданите на Благоевград. Протестиращите бяха спрени пред залата от кордон полицаи.

Пред тях протестиращите скандираха "Мафия, всички са крадци, всеки ден ще е така до победата". Междувременно голяма част от протестиращите се разотидоха, пред залата останаха към 50-на от тях. Към 19.30 организаторката на протеста Людмила Манова влезе, за да помоли г-жа Кунева да излезе пред протестиращите, които й искаха сметка за приватизацията по време управлението на НДСВ на електроразпределителните дружества.

Когато Меглена Кунева не излезе, Манова обясни на протестиращите, че трябва да се отдръпнат от входа залата. Когато това не стана, Манова влезе зад вратите за разговор с шефа на "Охранителна полиция" към ОД на МВР Васил Митов. Вътре в залата Манова е била задържана и изведена през входа откъм общината.

"Манова е задържана за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване провеждането мероприятие на друга политическа сила, в случая на "Движение България на гражданите", каза директора на ОД на МВР Георги Костов

Тогава 50-ната протестиращи с плакатите и националния трибагреник тръгнаха към полицията с искане да освободят Манова. Те бяха спрени от полиция на ул. "Владо Черноземски", на 50 м от сградата на ОД на МВР.

Протестиращите останаха там до 21 часа, въпреки, че бяха предупредени от Митов, че нямат разрешение за такъв протест. "Защо задържате момичето" питаха полицаите протестиращите. "Защо задържате невинно момиче, а не тези, които приватизираха предприятията в Благоевград, та сега сме без работа", роптаеше протестиращ безработен таксиметров шофьор.