В началото на следващия месец ще бъде завършена и открита отсечката от Ямбол до Карнобат от магистрала "Тракия". Това коментира в отговор на журналистически въпроси председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от БТА.

По думите му към момента разчетите за краен срок на изпълнението са за 30 юни. Срокът на договора с последния анекс е удължен до средата на юли. Понеже не знаем какво ще е времето, сме дали този толеранс, коменитира Лазаров. Ако наистина те са

готови за 30 юни, пет дни са необходими на комисията да приеме обекта, очаквам на 5 юли "Тракия" да е пусната, добави той.

С лот 1 на магистрала "Марица" към средата на юни имаме готовност да подпишем "размразяването", тъй като заради археология и лошото време, бяха спрени строително-монтажните работи, каза още Лазаров. По думите му в момента фирмата изпълнител прави мобилизация и ще започне активно работа. По отношение на лот 2 се водят преговори с фирмата, за да може да започне и да си завърши нещата съгласно договора, добави председателят на УС на АПИ.