Пощенска банка откри първия си „Център за жилищно кредитиране” в град Пловдив.

Според експертите на банката вторият по големина български град е с висок потенциал за развитие и нарастваща икономическа активност на населението.

За 2015 г. от Пощенска банка очкват броят на сделките с недвижими имоти да се увеличи във всички големи градове на страната като София, Пловдив, Варна и Бургас.

Съгласно новата стратегия на банката до края на годината в страната ще бъдат открити общо 18 нови специализирани центъра за обслужване на клиенти. Те ще предлагат съвременен модел на банково обслужване с профилирани услуги на всяка група клиенти, коментира главният финансов директор на Пощенска банка, Димитър Шумаров.

През 2014 г. община Пловдив събра 11 милиона лева данък от придобиване на недвижимо имущество. Данъкът е в размер на 2.5%, което означава, че през годината в Пловдив е имало сделки с недвижими имоти за около 450 милиона лева. Част от тези сделки са за производствени и търговски обекти, но по-големият брой са за жилища, отчита кметът на район „Централен“, Георги Титюков.

Пощенска банка е един от лидерите на пазара на жилищно кредитиране в България, като отчита устойчив ръст в продажбите на жилищни кредити през последните години. За своите ипотечни продукти банката е отличена с номинации на международно ниво от European Business Awards, Effie awards и Warc awards.