Българската Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ) и Insurance.bg, с партньорството на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, връчиха награди на най-добрите застрахователни компании в България през отминаващата 2011 г.

 

ДЗИ, ЗАД Армеец и Алианц взеха наградите след провеждането на анкета на специализирания сайт Insurance.bg. Общо 1778 гласа за два месеца събра анкетата, която отличи най-добрите в бранша.

 

В общото застраховане като най-добри бяха определени продуктите на ЗАД „Армеец”. В категорията „Застраховател с най-добри продукти в Живото застраховането” спечели ЗАД "Алианц България Живот”, а в тази за „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения” - ДЗИ.

 

Резултатите бяха обявени на 16 ноември на официална церемония „Застраховател на годината 2011” в хотел Радисън Блу. На събитието присъстваха представители на Комисията за финансов надзор, Гаранционния фонд, Асоциацията за застрахователна сигурност, Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, Съюза на застрахователните агенти, Висшето училище по застраховане и финанси, Фондация "Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", на всички лицензирани застрахователни брокери, застрахователни компании, пенсионно-осигурителни и здравноосигурителни дружества.

 

Получавайки наградата, присъдена от клиентите и застрахователните брокери, ЗАД „Армеец” акцентира на високотехнологичните решения, които предлага на клиентите си – включително сключване и заплащане на полици онлайн. Председателят на ДЗИ благодари за оценката – признание за добрите отношения с партньорите.

 

За да се избегнат възможностите за манипулации чрез множество гласувания от служители на компании или други заинтересувани беше отчитан само по един глас на един реален IP адрес.