Искането на автобусните превозвачи за удължаване на срока за касовите апарати трябва да бъде разгледано, докато работи парламентът. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи (НСАП) Галя Топалова.

 

„Тази седмица трябва да бъде разгледано искането и евентуално следващата седмица – докато работи парламентът. Надяваме се, че парламентът ще работи, защото ако имат време до този петък, едва ли ще успеят. За другата седмица може и да успеят, стига сега да се разберат парламентарните групи”, каза Топалова.

 

Вчера представители на сдружението са представили в парламента исканията си за удължаване на срока за монтиране на касови апарати в автобусите до края на годината и отпадане на изискването за нивомери на ведомствените бензиностанции, обясни Топалова. Фирмите, които са в провинцията, не са готови за касови апарати, отбеляза Топалова.

 

„Да се надяваме до петък да мине. Ако не – всички фирми казаха, че няма да си сложат касови апарати”, заяви Топалова.


По нейни думи - превозвачите от малките населени места нямат финансовата възможност да монтират фискални апарати в автобусите си, а и все още имат проблеми с работата на касовите апарати и въвеждането на необходимите данни за маршрут, намаление, цена на билети. Тя отбеляза, че и софтуерът все още не работи достатъчно добре.


Днес има общо събрание на Националното сдружение на автобусните превозвачи, каза Галя Топалова. Ще пристигнат представители на фирми от цяла България.