Печалбата на мобилния оператор е нараснала с 23.5% през 2013 г., до 55.6 млн. евро. През последното тримесечие обаче дружеството отчита спад на нетния приход с 51.8% на годишна база, до 6.0 млн. евро.

През последното тримесечие на 2013 година Мобилтел въведе промени в методологията за броене на SIM-карти.

Новата методология за броене на SIM-картите доведе до общо намаление на клиентите на мобилни услуги с 1.026 милиона до 4.2 милиона.

Тази промяна обхваща както клиентите на предплатени карти, така и на две от фиксираните услуги на компанията. Предходните тримесечия на 2012 и 2013 година бяха коригирани със задна дата. Пазарният дял също отбелязва спад – от 42.1% до 39%, като Мобилтел запазва позицията си на пазарен лидер.

През четвъртото тримесечие на 2013 година общите приходи се понижават с 10.3%, спрямо същия период на предходната година, което е причинено от месечните такси и трафик, а също така и от приходите за взаимно свързване. Последното идва в резултат на намаляване на цените за терминиране, а върху приходите от месечни такси и трафик негативно влияние оказва понижаване на нивото на цените за абонаменти и предплатени услуги. Приходите за цялата 2013 година се понижават с 14.8% до 399.4 милиона евро.

Средният приход от абонат отбелязва спад с 4.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на предходната година. Основната причина довела до този спад е регулацията. Като изключим ефекта от регулациите, средният приход от абонат е стабилен спрямо същия период на 2012 г. Средният приход от фиксирана линия се повишава с 3.2% на годишна база основно поради ръста при бизнес абонатите и положителния ефект от по-високия брой линии за достъп, за интернет и телевизия.

Клиентите на Мобилтел, използващи мобилен интернет, се увеличават с повече от 30% през 2013 година.