Цената на петрола не се промени съществено тази пощ по време на търговията на американската и азиатската сесия. Тази сутрин на електронната борса в Ню-Йорк лекият американски петрол се котира за $ 91.27 за барел, а в Европа петролът сорт „брент” се търгува за $ 91.34 за барел.

Вчера нефтът загуби над 50 цента от цената си, заради очакванията за спад на поръчките поради забавянето на икономическия растеж на щатската икономика и очакванията за синоптичната прогноза за зимата.

По време на американската сесия лекият петрол се понижи до $ 91.06 за барел спрямо равнищата от вчера сутринта от $ 91.59. Петролът сорт „брент” в Лондон поевтиня тази нощ до $ 91.13, след като вчера при отварянето на европейските пазари нефтът се търгуваше за $ 91.98 за барел.

Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК повиши цената на нефта от кошницата на организацията до $ 87.50 за барел, спрямо определената в сряда $ 87.38 за барел.

Цената на златото отново се увеличи слуд вчерашния спад. Тази сутрин една тройунция се търгува за $ 804 за тройунция, спрямо $ 798 късно снощи.

*Информацията е актуална към 10.45ч. българско време